Argentini√ę ziet Duitsland als grote favoriet voor WK-titel

Is Duitsland zondag eigenlijk wel te kloppen in de WK-finale? Dat vragen steeds meer Argentijnen zich af na de veegpartij van de Duitsers in de halve finale tegen Brazili√ę (7-1) op dinsdag, terwijl het land zelf een dag later pas na 120 minuten spelen en penalty’s afrekende met Nederland. Duitsland is dan ook de grote favoriet om de vierde WK-titel te pakken.

Het optreden van de Duitsers in de halve eindstrijd was namelijk in alle opzichten opzienbarend. Nog nooit werd Brazili√ę zo te kijk gezet, laat staan voor eigen publiek. Spelers als de onvermoeibare Thomas M√ľller en de slimme Toni Kroos lijken juist tijdens het WK in de vorm van hun leven, terwijl bij de Argentijnen de grote ster Lionel Messi slechts af en toe wat van zijn klasse laat zien. De kleine dribbelaar maakte ook tegen Oranje zelden indruk.

De Argentijnse bondscoach Alejandro Sabella heeft de favorietenrol voor de strijd in het vermaarde stadion Maracan√£ in Rio de Janeiro dan ook volledig naar Duitsland toegeschoven. ‘De partij van Duitsland was eigenlijk na 45 minuten beslist. Zij konden het rustig aan doen in de tweede helft, terwijl wij alles op alles hebben moeten zetten in 2 uur tijd. Bovendien hebben wij ook nog een dag minder om van die inspanning te herstellen’, zei de 59-jarige coach tegen FOX.

Om zijn woorden kracht bij te zetten, schetste de bondscoach van de tweevoudig wereldkampioen (1986 en 1978) ook nog het tafereel dat hij na de slijtageslag tegen Oranje in de kleedkamer aantrof. ‘Het leek wel alsof we net een oorlog hadden uitgevochten. Sommige spelers waren bont en blauw, iedereen was doodop’, verzuchtte Sabella.

Tijdens de kwartfinales van het vorige WK won Duitsland met vrijwel dezelfde ploeg als nu met 4-0 van de Argentijnen. M√ľller en Miroslav Klose (twee keer) behoorden toen tot de doelpuntenmakers. Laatstgenoemde spits, die met zijn 16 treffers inmiddels het WK-record van de Braziliaan Ronaldo heeft overgenomen, is zich bewust van de druk. ‘Als we de finale verliezen, is mijn plezier van het topscorer zijn natuurlijk weg. We hebben 24 uur genoten van de partij tegen Brazili√ę, daarna hebben we het vizier op Argentini√ę gericht.’

Ook zijn ploeggenoot Benedikt H√∂wedes zegt dat er uiteraard nog niets beslist is. ‘We krijgen van iedereen schouderklopjes en complimenten, maar we moeten niet de fout maken door te denken dat we de titel in de pocket hebben, maar Argentini√ę zal voor elke meter strijden. Als we verliezen zal de zege op Brazili√ę slechts een bijzin in de geschiedenis van het WK worden.’

ad.nl

Share article

Latest articles