Armblessure houdt doelman Proto van WK

Doelman Silvio Proto van Anderlecht beleefde zondag een dag van uitersten. Proto verzekerde zich weliswaar met zijn club van de Belgische titel, maar de doelman liep in de slotwedstrijd tegen Lokeren (3-1) wel een zware armblessure op. De 30-jarige Belg mist daardoor naar alle waarschijnlijkheid het WK in Brazilië.

‘Ik voelde meteen dat het ernstig was’, zei Proto, die na een half uur werd geraakt door Nill De Pauw toen hij een bal wilde onderscheppen. ‘Ik denk dat ik iets in mijn arm gebroken heb, want ik kan mijn hand niet meer bewegen.’ Proto bekeek de tweede helft vanaf de bank, met zijn linkerarm in een mitella. ‘Voor mij is dit natuurlijk heel zuur, want ik zal het WK op tv moeten bekijken. Het positieve is dat ik de vakantie nu met mijn kinderen kan doorbrengen.’

Proto zat in de voorlopige selectie van de ‘Rode Duivels’ voor het WK. De bedoeling was dat hij als derde keeper zou meegaan naar Brazilië. Bondscoach Marc Wilmots riep Sammy Bossut van Zulte Waregem op als vervanger van de onfortuinlijke Proto. België, dat voor het eerst sinds 2002 weer van de partij is op het WK, begint maandag in Genk aan de voorbereiding. De rode brigade van Wilmots speelt op het WK in de groep tegen Algerije, Rusland en Zuid-Korea. Thibaut Courtois van Atlético Madrid is de onbetwiste nummer 1 onder de lat bij België

ad.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter