Arsenal en Barcelona maken er een voetbalfeestje van in Amerika

 

 

In een waar doelpuntenfestijn is Arsenal op de vroege donderdagochtend (Nederlandse tijd) als winnaar uit de bus gekomen tegen Barcelona.

Binnen een kwartier hadden beide ploegen hun eerste treffer al gemaakt. Robert Lewandowski opende de score in het Amerikaanse Inglewood, waarna Bukayo Saka de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

 

tromoto nv

 

Barcelona, met Frenkie de Jong als invaller en nieuwkomers Ilkay GĂŒndogan en Oriol Romeu aan de aftrap, kwam via Raphinha opnieuw op voorsprong, maar zag Kai Havertz vlak voor rust wederom voor evenwicht zorgen.

 

Na de rust vielen er weer vier doelpunten, maar deze keer niet evenredig verdeeld. Twee doelpunten van Leandro Trossard en één van Fåbio Vieira tegenover één van Ferran Torres zorgden ervoor dat The Gunners na de nederlaag tegen Manchester United van afgelopen zaterdag nu het zoet der overwinning proefden.

Bij Arsenal begon Jurriën Timber als linksback. Na zeventig minuten mocht hij naar de kant en werd de oud-Ajacied vervangen door Kieran Tierney. Aan Barcelona-zijde gunde Xavi een basisplaats aan een andere voormalig Ajacied: Sergiño Dest. De Amerikaan, afgelopen seizoen uitgeleend aan AC Milan, bleef halverwege in de kleedkamer achter.

vi.nl

Share article

Latest articles