QN Sport+ Television N.V.

Arsenal-fans richten giftige pijlen op Edu vanwege deal met Chelsea

Dat Jorginho de Deadline Day-aanwinst van Arsenal gaat worden, kan niet op goedkeuring van veel fans rekenen. Op sociale media leidt de naderende komst van de middenvelder van Chelsea tot kritiek op technisch directeur Edu.

 

Op Twitter is de hastag #EduOut momenteel trending in Engeland. Hoewel Arsenal mede dankzij de aankopen van de Braziliaanse td momenteel bovenaan staat in de Premier League, wijzen fans erop dat hun club deze winter niet bepaald succesvol is op de transfermarkt. Zo liet Arsenal zich aftroeven door Chelsea in de strijd om Mykhailo Mudryk en kwam Leandro Trossard daarvoor in de plaats.

Dat Arsenal nu zo’n twaalf miljoen euro neertelt voor een 31-jarige middenvelder van Chelsea, is voor de nodige fans de druppel. Volgens de berichtgeving is manager Mikel Arteta ook erg gecharmeerd van Jorginho, maar het is Edu die het moet ontgelden. Afgelopen zomer was dat ook al het geval, toen Arsenal op Deadline Day naast Aston Villa-middenvelder Douglas Luiz greep.

Ook zonder de Braziliaan smeedde Arteta een team dat momenteel op koers ligt voor de eerste Premier League-titel sinds 2004. Jorginho moet nu helpen de landstitel naar het Emirates Stadium te halen. De fans van Arsenal hebben slechte herinneringen aan spelers die overkomen van Chelsea. David Luiz en Willian maakten die overstap de laatste jaren ook, maar waren niet bepaald een succes bij Arsenal.

vi.nl