QN Sport+ Television N.V.

AS Roma stelt José Mourinho aan als nieuwe trainer

ROME – AS Roma heeft José Mourinho aangesteld als nieuwe trainer voor volgend seizoen. Dat meldt de Romeinse club.

„De club is heel blij om aan te kondigen dat er een overeenkomst is bereikt met José Mourinho om vanaf het seizoen 2021/2022 onze nieuwe hoofdtrainer te worden.”

Hij is de opvolger van Paulo Fonseca, die de club aan het eind van dit seizoen dus juist weer verlaat. Mourinho werd onlangs ontslagen bij Tottenham Hotspur. „Bedankt aan de familie Friedkin dat ze mij hebben gekozen om deze geweldige club te leiden en deel uit te maken van hun visie”, zei Mourinho over de Amerikaanse familie die AS Roma in handen heeft.

„Na ontmoetingen met de eigenaar en Pinto proefde ik meteen de ambitie van AS Roma. Het zijn dezelfde ambities en drive die mij altijd hebben gemotiveerd en samen willen we de komende jaren bouwen aan een winnend project.”

Ajax

Mourinho was al eerder werkzaam in Italië. Met Internazionale veroverde hij in 2009 en 2010 de landstitel. Ook won hij met de club uit Milaan in 2010 de Champions League. Na zijn succesvolle periode in Milaan ging hij aan de slag bij achtereenvolgens Real Madrid, Chelsea, Manchester United en Tottenham Hotspur.

Algemeen directeur Tiago Pinto stelt dat de resultaten, met name in de Serie A, niet altijd naar behoren zijn geweest onder Fonseca, maar dat er sinds zijn aanstelling in 2019 op diverse vlakken toch de nodige progressie is geboekt. „Zo heeft hij geholpen met het verbeteren van diverse talentvolle spelers.”

Roma staat momenteel zevende in de competitie, waar het afgelopen seizoen nog vijfde werd. In de Europa League presteert de club een stuk beter. In de kwartfinale werd Ajax nog uitgeschakeld door de Italiaanse club. De halve finale lijkt overigens wel het eindstation te worden. Manchester United won vorige week de heenwedstrijd met 6-2. De return volgt donderdag.

 

 

Bron:Telegraaf.nl