QN Sport+ Television N.V.

Assistent-scheidsrechter Zeegelaar kandidaat Gold Cup

De assistent-scheidsrechter Zachari Zeegelaar uit Suriname is in de race om een plek te bemachtigen tijdens de Concacaf Gold Cup, welke in juli in de VS wordt gespeeld. Daarvoor moet Zeegelaar een aantal testen en cursussen volgen. Zo heeft hij voor vandaag een fitnesstest die hij moest doen om 06.00 uur op de Yellow Birds-trimbaan. De tijden die Zeegelaar haalt tijdens deze test, worden geregistreerd bij de Wereldvoetbalbond (Fifa). “Een vereiste van de Fifa is dat de hele fitnesstest gefilmd en voor ze opgestuurd word”, geeft Robert Obergh, Head of Referees van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) te kennen aan SUN. Hiernaast zal Zeegelaar van 13 tot en met 15 mei 2021 aanwezig zijn op een Fifa-cursus in Guatemala. Daar zal ook de uiteindelijke selectie plaatsvinden van scheidsrechters en hun assistenten voor de Gold Cup.

Ook de vrouwelijke Fifa-assistent-scheidsrechter Mijensa Rensch zou meedoen aan deze fitnesstest. Maar door een lichte blessure zal ze niet meer meedoen.
De Fifa is al op de hoogte gesteld hieromtrent”, geeft Obergh aan.

De Head of Referees vertelt verder dat in verband met de geplande SVB-competitie 2021 de scheidsrechters al in training zijn. “Maar niet iedereen komt de training bezoeken vanwege de Covid-maatregelen. We gaan ook Zoommeetings houden met de scheidsrechters om belangrijke spelregels te bespreken”, aldus Obergh.

 

 

Bron:Sun.sr