QN Sport+ Television N.V.

Aston Villa verliest ruim van Man Utd

De geplaagde manager David Moyes heeft de ontevreden supporters van Manchester United voorlopig de mond kunnen snoeren met een overwinning op Aston Villa. Op het eigen Old Trafford was de in slecht weer geraakte titelverdediger met 4-1 te sterk.

Enkele fans zorgden tijdens het competitieduel voor beroering door een vliegtuig boven Old Trafford te laten cirkelen. Op de sleepreclame stond de tekst ‘Wrong One – Moyes Out’ te lezen. De supporters riepen de Schot hiermee op om naar aanleiding van de tegenvallende resultaten te vertrekken. Dat Aston Villa al na dertien minuten op voorsprong kwam, was koren op de molen van de morrende achterban. Ashley Westwood tekende met een fraaie vrije trap voor de 0-1. United, met Alexander Büttner in de basis, wist die schade nog voor de pauze echter te repareren. Wayne Rooney kopte al snel de gelijkmaker binnen. Na een overtreding van Leandro Bacuna op Juan Mata kreeg de thuisploeg vlak voor rust een strafschop. Dat presentje werd dankbaar in ontvangst genomen door Rooney: 2-1.

Aston Villa, met naast Bacuna ook Ron Vlaar in het elftal, verzuimde in de tweede helft iets terug te doen. Vooral Christian Benteke toonde zich slordig in de afwerking. Die missers kwamen de equipe uit Birmingham duur te staan. Nog binnen het uur besliste Mata het duel door het derde doelpunt van United te maken. Invaller Javier Hernández tilde de score in de slotfase zelfs naar 4-1.

FCupdate.nl