QN Sport+ Television N.V.

Atalanta moet transferrecord verbreken voor komst Botman

De onderhandelingen tussen Atalanta Bergamo en Lille over Sven Botman zijn gaande. De Italianen zullen hun transferrecord moeten verbreken om de ex-verdediger van Ajax en SC Heerenveen binnen te halen.

Momenteel is Luis Muriel met een transfersom van 21 miljoen de duurste aankoop die Atalanta ooit gedaan heeft. Lille heeft de Italianen laten weten dat dat bedrag minimaal geëvenaard zal moeten worden om Botman te kunnen contracteren.

 

Het betekent dat Atalanta ver moet gaan voor Botman, maar de Nerazzurri deinzen vooralsnog niet terug. In tegenstelling tot de gerenommeerde Italiaanse topclubs is Atalanta financieel kerngezond. De club ziet dan ook kansen op deze transferzomer. Waar de traditionele top een pas op de plaats moet maken, wil de club van Marten de Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers doorpakken met een aantal gerichte versterkingen.

Lille nam Botman vorig jaar voor acht miljoen euro over van Ajax. De 21-jarige verdediger groeide direct uit tot basisspeler in Noord-Frankrijk en werd met Lille verrassend kampioen.

vi.nl