QN Sport+ Television N.V.

Australië en Van Marwijk naar huis na nederlaag tegen Peru

Bondscoach Bert van Marwijk heeft Australië niet naar de volgende ronde van het WK in Rusland weten te loodsen. Slechts bij winst op het al uitgeschakelde Peru in de afsluitende groepswedstrijd had zijn ploeg nog een kans gemaakt, maar daar kwam het in Sotsji bij lange na niet van.

Het nog puntloze Peru kwam via voor het eerst dit WK tot scoren, wat resulteerde in een 2-0 zege voor de Zuid-Amerikanen, die daardoor in groep C van de vierde naar de derde plaats stegen. Groepswinnaar Frankrijk en Denemarken, die elkaar op 0-0 hielden, kwalificeerden zich voor de achtste finales.

Wetende dat er hoe dan ook gescoord moest worden, ging Australië furieus van start. De dagendrang leverde echter behalve heel veel balbezit aanvankelijk niet meer op dan wat schoten uit de tweede lijn.

Peru scoorde uit de eerste de beste aanval wel: de 34-jarige Guerrero, die vanwege cocaïnegebruik het WK bijna aan zijn neus voorbij had zien gaan maar tot zijn vreugde de schorsing opgeschort had zien worden, ontsnapte nipt aan buitenspel en bediende vanaf rechts de vrijstaande Carrillo. Die nam de bal op de rand van het strafschopgebied vanuit de lucht op zijn slof en vond de verre hoek.

Van Australische zijde kwam het meeste gevaar van Tom Rogic. Na een klein halfuur slingerde hij zich door de Peruaanse defensie om daarna recht op keeper Pedro Gallese op te schieten. Even later stond hij aan de basis van een tweede kans, waarbij Matthew Leckie zijn voet net niet tegen een voorzet van Robbie Kruse kon zetten. Trent Sainsbury kopte een vrije trap naast.

Kort na rust viel het doek voor de mannen van Van Marwijk, voor zover de Aussies nog hoop hadden gezien het wedstrijdverloop bij Denemarken-Frankrijk. Een gekraakt schot van Christian Cueva kwam bij toeval terecht bij Guerrero, die wel raad wist met de buitenkans en vanuit de draai scoorde: 2-0.

Aan de andere kant probeerde Mile Jedinak koppend wat terug te doen, maar Galles stond paraat. Kort nadat Van Marwijk routinier Tim Cahill, die al op drie WK’s had weten te scoren, in het veld had gebracht, hobbelde een schot van Aziz Behich naast het doel van Peru.

Aan hartstocht ontbrak het de geelhemden niet, maar aan aanvallend vernuft des te meer. Aan de andere kant kreeg Peru nog volop ruimte om de score te laten oplopen, maar de trekker werd niet meer overgehaald.

 

 

Bron: NOS.nl