QN Sport+ Television N.V.

Australië houdt kans op WK met zege op Saudi-Arabië van Van Marwijk

Australië is door een 3-2 zege op Saudi-Arabië weer helemaal in de race voor kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland. De Socceroos hebben na acht duels nu 16 punten, net als de ploeg van Bert van Marwijk.

Ook Japan staat in de Aziatische kwalificatiegroep B op 16 punten, maar de Japanners spelen aanstaande dinsdag pas hun achtste wedstrijd. Saudi-Arabië en Australië staan na hun onderlinge treffen nu beiden op 16 punten uit acht duels (van de uiteindelijke tien). Het team van Bert van Marwijk, die bij Saudi-Arabie wordt ondersteund door zijn assistenten Mark van Bommel en Adrie Koster, heeft echter wel een beter doelsaldo dan Australië: +7 om +6.

Keepersfout

Australië kwam in Brisbane al na zeven minuten op voorsprong door een goal van spits Tomi Juric, die vorig seizoen nog uitkwam voor Roda JC en dit seizoen speelde voor FC Luzern. Juric strafte een slechte uittrap van doelman Yasser Al Mosailem genadeloos af.

Halverwege de eerste helft kwam Saudi-Arabië weer op gelijke hoogte, nadat Salem Al-Dawsari een mooie steekpass van Mohammed Al-Sahlawi afrondde. Na 36 minuten kwam Australië weer op voorsprong. Het was opnieuw Juric die scoorde, na een goede voorzet van rechtsbuiten Matthew Leckie. Opnieuw kon Australië niet lang genieten van de voorsprong, want Mohammed Al-Sahlawi maakte kort voor rust weer gelijk.

Ad.nl