QN Sport+ Television N.V.

Australië stunt en bereikt voor tweede keer ooit achtste finale op WK

Australië heeft voor een stunt gezorgd door zich te kwalificeren voor de achtste finales van het WK. The Socceroos begonnen met een nederlaag tegen Frankrijk, maar wonnen daarna van Tunesië en bleken woensdag ook te sterk voor Denemarken, dat onderaan eindigt in Groep D.

Voor Denemarken zat er niets anders op dan te winnen van Australië. De ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand was ook de bovenliggende partij, maar was in de afrondende fase niet creatief genoeg. Afgezien van een schot van Mathias Jensen, dat werd gekeerd door Mathew Ryan, bleef het Deense gevaar beperkt in de eerste helft.

 

Australië was eveneens niet daadkrachtig in de voorhoede, maar bleef door de discipline in de verdediging en het middenveld overeind. Voor Australië was een gelijkspel op voorhand een mooi resultaat. Alleen een overwinning van Tunesië op Frankrijk zou Australië dan uit de achtste finale houden en dat scenario werd op voorhand niet waarschijnlijk geacht.

DTSNV

Tunesië kwam wel op voorsprong tegen Frankrijk, maar voordat dat nieuws goed en wel was binnengedrongen scoorde Australië zelf. Mathew Leckie werd door Riley McGree weggestuurd van de eigen helft, stormde op het doel af, kapte Joakim Maehle uit en kwam tot scoren met een diagonaal schot.

Denemarken bracht Kasper Dolberg, Mikkel Damsgaard, Andreas Cornelius en Robert Skov binnen de lijnen om een blamage te voorkomen. Het moest nog tweemaal scoren om door te kunnen gaan. Denemarken dacht een penalty toegekend te krijgen na een overtreding op Dolberg, maar de spits stond buitenspel en daarmee was de spelsituatie ongeldig. Denemarken was vervolgens vrij onmachtig en Australië plaatste zich voor de tweede keer ooit voor de achtste finale van het WK.

vi.nl