QN Sport+ Television N.V.

AZ is ambitieus

Vandaag (donderdag) hervat AZ om 19.00 uur de Europa League, met de uitwedstrijd tegen Slovan Liberec. Coach Dick Advocaat gaf in aanloop naar het duel al aan dat de Alkmaarders zich goed voorbereid hebben op de speelstijl van de Tsjechen. De oefenmeester vindt dat Slovan dit seizoen al veel indruk gemaakt heeft en bevestigt dat het belang van de Europa League groot is voor AZ.

“Slovan heeft het uitstekend gedaan in de groepsfase”, stelt Advocaat op de officiële clubsite. “Ze hebben twee keer gelijkgespeeld tegen Sevilla en hebben Freiburg uitgeschakeld. In de voorronde van dit toernooi hebben ze Udinese uitgeschakeld. In Italië wonnen ze met 1-3. Dat zegt genoeg over hun kracht. Onderschatting door ons is niet aan de orde”, zegt de coach van AZ, die weet dat de opponent zich alleen in oefenduels kon voorbereiden op het EL-treffen. “Ik weet niet of dat een voordeel of juist een nadeel is. Wij hebben ons voorbereid, maar dat zullen zij ook gedaan hebben. Hebben ze onze wedstrijden tegen PSV en FC Groningen gezien? Nou, dan hebben ze de goede wedstrijden uitgekozen”, weet Advocaat.

Hoewel AZ nog meestrijdt op drie fronten, is Advocaat van mening dat alle competities even belangrijk zijn. “Voor ons als AZ zijnde is iedere competitie belangrijk. We willen presteren op drie fronten: in de Eredivisie, de KNVB beker en in de Europa League. Het is knap van een club als AZ dat we nog op drie fronten meedoen”, aldus de oefenmeester van de Alkmaarders, die benadrukt dat het Europese duel in ieder geval goed is voor het opdoen van ervaring: “Dit soort wedstrijden is interessant. Hier leren mijn spelers van, dat nemen ze mee in de rest van hun carrière.”