Badr Hari besmet met corona: gevecht van de baan

Badr Hari zou op 7 november weer in de ring stappen, maar moet nu eerst zien af te rekenen met corona. „Ik zit momenteel thuis in quarantaine en herstel goed na mij een paar dagen ziek te hebben gevoeld”, aldus de 35-jarige kickbokser, die onlangs ene positief test inleverde.

De geplande partij tegen Benjamin Adegbuyi op 7 november gaat vanwege de besmetting van Hari niet door. „In het belang van de eigen gezondheid van Badr en die van de andere vechters en de begeleidende staf stellen we het event tot nader orde uit”, zo meldt Glory.

Ook Hari’s trainingspartner Antonio Plazibat zit momenteel in thuisquarantaine. „Dit is ontzettend vervelend, ook voor GLORY, de andere vechters en zeker ook voor alle fans die enorm uitkeken naar dit event”, concludeert Hari.

„Ik voel hun support, zij sterken me in mijn herstel. Een goede gezondheid is en blijft het belangrijkste dat er is. Ondanks het feit dat we de maatregelen streng na hebben geleefd, kon dit toch gebeuren. Dat toont maar weer aan hoe serieus we het virus moeten nemen.”

Gezondheid

Topman Scott Rudmann Glory leeft met Hari mee. „Het is enorm balen want Badr, zijn trainers en zijn omgeving hebben er alles aan gedaan om besmetting te voorkomen. Hij was volop in training. Zijn gezondheid en herstel zijn nu natuurlijk het belangrijkste.”

Het leek sowieso al hoogst onwaarschijnlijk dat de partij van Hari in Rotterdam door kon gaan nadat de Nederlandse regering vorige week bekendmaakte dat alle sportcompetities behalve het profvoetbal werden stilgelegd. Glory stelt dat het zelf de knoop heeft doorgehakt.

„We kunnen de gezondheid van de 14 atleten en hun teams die zouden deelnemen niet op het spel zetten, noch van de Glory-medewerkers. Daarom hebben we besloten om het evenement uit te stellen. We raden al onze atleten aan om de veiligheidsmaatregelen rondom het coronavirus op te blijven volgen en extra voorzichtig te zijn in voorbereiding op hun wedstrijden. We zullen zo snel mogelijk een nieuwe datum aankondigen.”

Rico Verhoeven

Hari kwam in december vorig jaar voor het laatst in actie. In Arnhem vocht hij toen voor de tweede keer tegen zijn grote rivaal Rico Verhoeven. Net als in het eerste gevecht, drie jaar eerder, moest de Amsterdammer geblesseerd opgeven.

Via Adegbuyi, nota bene een trainingspartner van Verhoeven, hoopte Hari zich klaar te stomen voor een tweede kans op revanche.

Verhoeven vecht sowieso eerst nog tegen Jamal Ben Saddik, zo werd vorige week bekend. Het is echter nog onduidelijk wanneer en waar die krachtmeting gaat plaatsvinden.

Telesport

Share article

Latest articles