Barça en Liverpool in gesprek over megadeal Suarez

De voetbaltoekomst van Luis Suarez lijkt niet op Anfield te liggen. Liverpool en Barcelona zijn in gesprek getreden over de transfer van de controversiële aanvaller.

De geruchten over een overgang van Suarez naar Catalonië gaan al langer rond, maar het feit dat beide partijen rond de tafel zitten is niettemin een krachtig signaal. Opvallend is dat Barcelona zijn jacht op Suarez niet heeft gestaakt nadat de FIFA hem een vier maanden lange verbanning uit het voetbal oplegde na zijn beet in de schouder van Italië-verdediger Giorgio Chiellini. Door die straf kan hij pas eind oktober weer in clubverband in actie komen.

Overigens hoeft volgens The Guardian er niet perse onderhandeld te worden. Suarez heeft namelijk een vertrekclausule van tachtig miljoen pond (honderd miljoen euro) in zijn contract staan en voor een lager bedrag dan dat is Liverpool niet bereid mee te werken aan een transfer.

Alleen in het geval Barcelona een spelersruil wil bespreken – Alexis SĂĄnchez zou de omgekeerde weg kunnen bewandelen – moeten beide partijen een akkoord zien te bereiken. Barça zou denken aan een geldsom van ruim zestig miljoen euro plus SĂĄnchez. In het geval Suarez daadwerkelijk vertrekt is Klaas-Jan Huntelaar een belangrijke kandidaat om Liverpool te versterken.

vi.nl

Share article

Latest articles