Barca verliest drie hele dure punten

FC Barcelona is er opnieuw niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen Real Sociedad te winnen. De Catalanen, die een vermoeide indruk maakten, gingen zaterdag in San Sebastian met 3-1 onderuit. Daardoor kent La Liga niet langer drie koplopers. Real Madrid wist eerder op de dag wel te winnen, Atletico Madrid komt zondag pas in actie.

FC Barcelona zal wel eens met een beter gevoel op pad zijn gegaan voor een uitwedstrijd. De Catalanen stapten in het vliegtuig in de wetenschap dat hun laatste overwinning in het Estadio Municipal de Anoeta dateerde van mei 2007, waarbij wel aangetekend moet worden dat Real Sociedad in de tussentijd drie jaar niet actief was op het hoogste niveau.

Vorig seizoen was Real Sociedad in eigen stadion nog verantwoordelijk voor de eerste nederlaag van FC Barcelona, dat tot moment achttien van zijn negentien competitieduels had gewonnen. Vanavond (zaterdag) onderstreepten de Basken hun reputatie als angstgegner van Barça.

In de 32ste minuut nam Real Sociedad de leiding, doordat Alexandre Song de bal bij een corner onder druk van Gorka Elustondo in eigen doel werkte. FC Barcelona, dat eerder deze maand in de Copa del Rey wel afrekende met Sociedad, leek de wedstrijd nog te gaan kantelen aangezien Lionel Messi drie minuten later het evenwicht herstelde. De Argentijn trof doel vanaf de rand van het strafschopgebied, na een schitterend overstapje van Sergio Busquets (1-1).

In de tweede helft nam Sociead alsnog afstand van Barcelona. Carlos Vela loste na slecht verdedigen van Gerard Piqué al een waarschuwing (over), in de 54ste minuut was het wel raak. Vela zette voor op Antoine Griezmann en omdat het achterin helemaal open lag bij de bezoekers, kon de Fransman voor de 2-1 tekenen. Vijf minuten later zag het er opnieuw niet best uit in de Barça-defensie; met een voorzet vanaf rechts zette Griezmann David Zurutuza oog-in-oog met keeper Victor Valdes en de middenvelder faalde niet (3-1). Vela had er zelfs nog 4-1 van kunnen maken, maar dankzij de paal bleef FC Barcelona dat bespaard.

Real Madrid greep eerder op de dag de macht in Spanje, door met 3-0 te winnen van Elche CF. De Koninklijkeheeft 63 punten, drie meer dan FC Barcelona. Ook Atletico Madrid heeft zestig punten, maar de hoofdstedelingen gaan zondagavond nog op visite bij Osasuna.

Bron: FCupdate.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter