Barca woest op spaanse bond na rel in Valencia

FC Barcelona heeft woedend gereageerd op het commentaar dat de club van de Spaanse voetbalbond kreeg na het incident met de Valencia-fans van afgelopen zaterdag.

De spelers van Barcelona vierden de winnende 2-3 in blessuretijd uitbundig voor het publiek van Valencia. Die konden dat niet waarderen en er werd een waterfles richting het veld gegooid. Onder meer Neymar en Luis Suarez werden geraakt en gingen met veel theater naar de grond. En dat beviel de Spaanse voetbalbond totaal niet.

Valencia kreeg een boete van 1500 euro, maar Bar√ßa kreeg ervan langs: “Zonder de actie van een aantal raddraaiers goed te praten, moet gesteld worden dat het gedrag van sommige juichende¬†Barcelona-spelers ook niet goed was. Ook moet gesteld worden dat meerdere spelers van die club vervolgens deden¬†of ze geblesseerd waren,¬†terwijl ze niet werden geraakt.¬†Geen van deze acties zou op het veld plaats moeten vinden.”

De Catalanen konden zich totaal niet vinden in de opmerkingen en reageerden snel. De club noemt het commentaar ‘schandalig’ en stelt dat de schuld van het ‘overduidelijk schadelijke gedrag nu bij de slachtoffers wordt neergelegd’. Er was volgens Barcelona al de hele dag sprake van een ‘vijandige sfeer’ in Valencia¬†en stelt dat de bond vanaf nu dan naar elk feestje na √©lk doelpunt moet gaan kijken. “De bond moet kijken wat er is gebeurd en de regels toepassen, zonder met een onjuiste interpretatie te komen die ook nog eens niet te rijmen valt met de principes die het gedrag van de bond moeten sturen.”

Bron: telesport.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter