QN Sport+ Television N.V.

‘Barcelona heeft ontbindingsclausule in contract Lewandowski laten opnemen’

Robert Lewandowski was deze zomer dé topaankoop van Barcelona en de doelpuntenmachine zette zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen in het Camp Nou. Gezien zijn leeftijd (34) is dat vrij opvallend, maar Barcelona schijnt een ontbindingsmogelijkheid te hebben.

Het Spaanse tv-programma Què t’hi jugue kwam maandag met details van het contract van Lewandowski, die met vijf doelpunten uit zijn eerste vier competitiewedstrijd geweldig is begonnen aan zijn avontuur in Spanje. Volgens de berichtgeving heeft Barcelona ervoor gezorgd dat het vroegtijdig afscheid kan nemen van Lewandowski wanneer blijkt dat de jaren toch gaan tellen.

 

Beweerd wordt dat Barcelona het contract van Lewandowski kan ontbinden, als de Pool in zijn derde contractjaar minder dan 55 procent van de wedstrijden speelt. In dat geval zou Lewandowski dus niet tot medio 2026, maar 2025 bij Barcelona blijven. De spits zal naar alle waarschijnlijkheid in Spanje zijn illustere loopbaan gaan afsluiten.

 

DTSNV

Què t’hi jugue claimt ook te weten wat Lewandowski bij Barcelona verdient en gaat verdienen. In zijn eerste contractjaar ligt het salaris op tien miljoen euro netto; dit bedrag stijgt in het tweede jaar naar dertien miljoen en in het derde jaar naar zestien miljoen. In het vierde contractjaar, dat Lewandowski dus mogelijk niet ingaat, zakt zijn gage weer naar dertien miljoen.

 

Lewandowski kan zijn basissalaris dankzij sportieve bonussen nog verder opschroeven. Zo staat er tegenover het kampioenschap een extraatje van drie ton en levert het winnen van de treble Lewandowski een miljoen euro op. Alleen het winnen van de Copa del Rey is niet voldoende voor een bonus: de Spaanse beker moet gecombineerd worden met de landstitel en/of de Champions League om het lucratief te maken.

vi.nl