QN Sport+ Television N.V.

Barcelona komt met update over blessures De Jong en Memphis

Memphis Depay en Frenkie de Jong zijn de interlandperiode niet schadevrij doorgekomen. Barcelona, de werkgever van het Nederlandse tweetal, meldt maandag dat ze allebei met een spierblessure zijn teruggekeerd naar Spanje.

Zowel Memphis als De Jong werd donderdag in het uitduel met Polen gewisseld en verliet daarna de selectie van het Nederlands elftal. Barcelona geeft niet meer prijs dan dat beide spelers een spierblessure hebben opgelopen in het dijbeen. In Spaanse media wordt al gespeculeerd over hoe lang ze daarmee buitenspel zullen staan. In het geval van De Jong lijkt het mee te vallen. De wedstrijd van zaterdag tegen Mallorca zou misschien nog te vroeg komen, maar daarna zou de middenvelder weer inzetbaar zijn.

Bij Memphis ligt het naar verluidt anders. Het WK is niet in gevaar voor de man uit Moordrecht, maar Barcelona zou het een maand zonder zijn diensten moeten doen. In dat geval moet Memphis bijvoorbeeld de Clásico tegen Real Madrid missen. Die staat voor 16 oktober op de agenda.

 

DTSNV

vi.nl