QN Sport+ Television N.V.

Bayer Leverkusen ontslaat trainer Hyypiä

Coach Sami Hyppiä is ontslagen bij Bayer Leverkusen. Dat maakte de Duitse club zaterdag bekend. De Finse trainer, oud-speler van Willem II, moet vertrekken vanwege de tegenvallende resultaten van afgelopen weken. Bayer Leverkusen verloor vrijdag met 2-1 van HSV.

Sascha Lewandowski, trainer van Jong Bayer Leverkusen, neemt de rest van het seizoen de taken van Hyppiä over.

‘Nu uitvoerig overleg vanwege de aanhoudende crisis zijn we tot de conclusie gekomen dat er behoefte is aan een andere trainer die hopelijk voor een ommekeer kan zorgen’, aldus directeur Michael Schade van Leverkusen.

Hyppiä begon na zijn actieve loopbaan bij Leverkusen als assistent van Robin Dutt. Na het ontslag van Dutt in april 2012 nam Hyppiä samen met Lewandowski de honneurs met succes waar. De ploeg eindigde als vijfde in de Bundesliga. Na dit succes werd Hyppiä als trainer vastgelegd. Maar dit seizoen verliep het minder goed. In de laatste 12 wedstrijden werden slechts drie overwinningen geboekt. Voor de nederlaag tegen HSV kwam Bayer tegen hekkensluiter Eintracht Braunschweig al niet verder dan 1-1. De ploeg werd ook voortijdig uitgeschakeld in de Champions League en de Duitse beker.

Technisch directeur Rudi Völler heeft vertrouwen in Lewandowski. ‘Sacha heeft al eens bewezen dat hij een toptrainer is en heeft de club toentertijd samen met Hyppiä al een keer in een crisissituatie geholpen. We hebben er vertrouwen in dat dit hem nog een keer gaat lukken’, aldus Völler.

ad.nl