QN Sport+ Television N.V.

Bayern lijdt pijnlijke en zeldzame nederlaag door Kostic

Bayern München is zijn ongeslagen status in de Bundesliga kwijt. De recordkampioen verloor thuis van Eintracht Frankfurt. Filip Kostic deed Bayern de das om, hij gaf een assist en maakte de laatste treffer. Het is voor het eerst sinds 2000 dat Frankfurt bij Bayern wint. Op 18 november van dat jaar werd het ook 1-2.

De thuisploeg was in het eerste half uur de baas. De ploeg van Julian Nagelsmann kreeg meerdere kansen om de score te openen, maar doelman Kevin Trapp redde een aantal keer knap. Na een half uur lukte het Bayern wel om te scoren. Martin Hinteregger werkte een bal verkeerd weg waardoor Robert Lewandowski Leon Goretzka kon wegsturen. Hij schoof de bal in de linkerhoek: 1-0.

Waar Hinterregger bij de openingstreffer nog in de fout ging, was hij drie minuten later belangrijk voor zijn ploeg. Hij kopte uit een hoekschop van Kostic krachtig binnen. En dat terwijl Leroy Sané Bayern daarvoor nog bijna op 2-0 had gezet.

Hoewel Bayern in de tweede helft ook het betere van het spel had en Eintracht vooral verdedigde, kon Bayern maar niet op voorsprong komen. Dat lukte de uitploeg in de 83ste minuut wel. Kostic schoot aan de linkerkant van het strafschopgebied de bal knap in de rechterhoek: 1-2.

In de extra tijd redde Trapp zijn ploeg nog met een geweldige redding op een vlammend schot van Goretzka. Hij kreeg zijn handschoen nog net tegen de bal en verwerkte het schot tot hoekschop. Daardoor bleef het in München bij 1-2.

Ondanks de nederlaag is Bayern nog koploper. Borussia Dortmund en SC Freiburg volgen op één punt. Frankfurt won dit Bundesliga-seizoen voor het eerst en staat met acht punten nu op de dertiende plaats.

vi.nl