Bayern moet oppassen voor ‘Braziliaanse wraak’

Bayern M√ľnchen barst van het zelfvertrouwen na de spetterende 8-0 overwinning van afgelopen weekeinde op Hamburger SV.¬†Vanavond wacht het uitduel met Sjachtar Donetsk in de achtste finales van de Champions League. Een ploeg die niet onderschat mag worden, waarschuwt Arjen Robben.

Robben verkeert nog altijd in bloedvorm en was afgelopen weekeinde ook weer de grote man. De Bild-Zeitung noemt de Nederlander inmiddels een garantie voor succes. In de wekelijkse poging om de superlatieven te overtreffen vergeleek de Duitse krant Robben dit keer met Steven Seagal, de Amerikaanse actieheld die vaak in zijn eentje complete gangsterbendes oprolt.

Waken voor onderschatting

De aanvaller blijft echter nuchter. Volgens Robben¬†ligt het gevaar op de loer dat Bayern de confrontatie met de Oekra√Įense kampioen te makkelijk opneemt. “Ik heb het gevoel dat veel mensen Sjachtar een beetje onderschatten. Dat moeten we niet doen, want het is echt een heel goede ploeg.”

Sjachtar Donetsk heeft bijvoorbeeld de topschutter van de Champions League in huis: Luiz Adriano. De Braziliaanse spits scoorde liefst negen keer in vijf wedstrijden. “Ze hebben voorin een paar snelle en gevaarlijke Brazilianen rondlopen”, weet Robben. “Daar zullen we voor moeten oppassen. We moeten het beste in onszelf naar boven halen, anders wordt het niets. Sjachtar zit niet voor niets bij de laatste zestien in de Champions League.”

Wraak voor WK

Sjachtar-trainer Mircea Lucescu weet dat zijn ploeg voor een lastige taak staat, maar hij houdt wel hoop. “Vrijwel iedereen gaat ervan uit dat Bayern door zal gaan, zeker na de 8-0¬†zege in de competitie van¬†afgelopen week. Onze laatste offici√ęle wedstrijd was tien weken geleden. Bovendien weet iedereen wel in welke omstandigheden wij de laatste tijd hebben moeten werken. Als we Bayern kloppen, zijn we helden.”

De hoop van de¬†Roemeense succescoach, die Sjachtar sinds 2004 naar acht landstitels leidde, is gevestigd op het grote aantal Braziliaanse spelers in zijn selectie. “We hebben dertien Brazilianen in de ploeg, die niets liever willen dan wraak nemen voor de vernedering door Duitsland op het WK”, verwijst Lucescu naar de sensationele¬†7-1 in de halve finale van vorig jaar.

Surrealistische situatie

Bayern M√ľnchen treft Sjachtar¬†vanavond in Lviv, een stad in het westen van Oekra√Įne, omdat het in de oostelijke stad Donetsk veel te gevaarlijk is om te voetballen. “Een surrealistische situatie”, stelde Bayern-aanvaller Thomas M√ľller.

Bij Bayern M√ľnchen ontbreken de geblesseerden Philipp Lahm, Javi Martinez en Thiago Alc√°ntara. Sjachtar Donetsk moet het stellen zonder vleugelspits Bernard en de geschorste middenvelder Taras Stepanenko.

nos.nl

Share article

Latest articles