QN Sport+ Television N.V.

Bayern ook met tien man te sterk voor Viergever en Willems

Bayern München heeft vrijdag de negende overwinning op rij geboekt. Ook na de rode kaart voor Benjamin Pavard kon Greuther Fürth de Beierse grootmacht geen pijn doen.

Robert Lewandowski had woensdag zijn Gouden Schoen in ontvangst genomen. De Poolse goalgetter dankte de prijs aan zijn ongekende productie in het afgelopen Bundesliga-seizoen. Dankzij die scoringsdrift was hij ook deze jaargang nog bezig met een krankzinnige reeks; in negentien achtereenvolgende officiële duels had hij gescoord.

In de 68ste minuut leek het erop dat die reeks nog niet ten einde was. Maar de treffer kwam niet op naam van Lewandowski. Die eer was er voor Greuther Fürth-middenvelder Sebastian Greisbeck, die de voorzet van Joshua Kimmich achter zijn eigen doelman werkte.

Het was de genadeklap voor Greuther Fürth, dat na een half uur de hoop op een stunt had kunnen opbergen. Nick Viergever en Jetro Willems zagen hoe Thomas Müller en Kimmich met bekeken schoten Bayern op 0-2 had gebracht.

De rode kaart voor Benjamin Pavard, die kort na rust moest vertrekken na een harde charge op de doorgebroken Julian Green, deed de hoop wat terugkeren bij de gastheren. Maar pas in de slotfase werd daarvan geprofiteerd met een doelpunt van Cedric Itten. Door de eerdere drie Beierse goals was het niet meer dan een eretreffer.

vi.nl