Bazoer: ‘Ik ga genieten’

Terwijl de ene Ajacied maandag met een lichte hersenschudding thuis zat, meldde een andere Amsterdamse middenvelder zich in Noordwijk bij bondscoach Danny Blind. “Dit is een droom die uitkomt”, zei Riechedly Bazoer, die zondagavond werd opgeroepen voor Oranje als vervanger van ploeggenoot Davy Klaassen. “Jammer voor Davy, ik heb hem beterschap gewenst.”

Wat goed is komt snel, zo bewijst Bazoer. Een week voor zijn negentiende verjaardag behoort hij tot de selectie van Oranje. “Ik denk niet dat het voor velen is weggelegd om al op je achttiende bij het Nederlands elftal te zitten. De laatste tijd gaat het goed bij Ajax, ik krijg veel complimenten. Eigenlijk was het afwachten tot ik er bij zou zitten.”

Bazoer verwerkte de nederlaag zondag tegen PSV (1-2) met een potje voetbal op de PlayStation toen ineens de telefoon ging. “Iedereen in huis was heel blij toen ik hoorde dat ik was opgeroepen. Ik ga hier van genieten, het is een eer om met zulke grote spelers op het veld te staan. Maar ik ga vooral mijn stinkende best doen.”

Telesport

Share article

Latest articles