BBC weigert excuses aan te bieden voor ’Misstiano Penaldo’-grap: ’Geen belediging aan adres van speler’

De BBC heeft gereageerd op de klachten die het ontving in verband met een grap over Cristiano Ronaldo. Ze deelden een week geleden de beelden van zijn gemiste strafschop tegen Slovenië op het EK met het bijschrift ’Misstiano Penaldo’. De BBC beweert nu geen fout te hebben begaan.

Ronaldo had in de verlenging een penalty gemist en daar bittere tranen om gelaten. De BBC liet de beelden op de wereld los met het bijschrijft ’Misstiano Penaldo’. Maar dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Naast de kritiek van vele Ronaldo-fans, was ook Engels voetbalicoon John Terry niet te spreken over het voorval. „Een schande”, noemde hij het op Instagram.

tromoto nv

Maar de BBC is zich dus van geen kwaad bewust en heeft het over een ’luchtige grap’. „Het bijschrift was gewoon een woordspeling, wat we ook eens deden bij analysegrafieken bij Match Of The Day. Het is absoluut geen belediging aan het adres van Ronaldo. Meer nog, tijdens het programma waren we juist zeer lovend over Ronaldo”, luidt de tegenaanval.„Maar we respecteren dat sommige kijkers er niet tevreden over waren en de feedback is gedeeld met het productieteam”, besluit de Engelse omroep. Tijdens de shoot-outs na de verlengingen zette de aanvoerder zich opnieuw achter de bal en dit keer vloerde hij Jan Oblak wel. Portugal won de penaltyreeks uiteindelijk met 3-0, maar werd later uitgeschakeld door Frankrijk.

Bron: Telegraaf.nl | Hoofdfoto:© SCREENSHOT

Share article

Latest articles