Becker: Djokovic werkte niet hard genoeg

Novak Djokovic heeft het afgelopen jaar niet hard genoeg gewerkt. Omdat zijn werktempo te laag lag, kon Andy Murray zijn koppositie op de wereldranglijst in november overnemen. Dat concludeerde Boris Becker vandaag, nadat een dag eerder bekendwerd dat de Duitser niet langer de coach is van Djokovic.

Dat de Serviër daarnaast meer tijd met zijn familie had doorgebracht, ligt mede ten grondslag aan zijn matige resultaten op de baan, aldus Becker. ,,Novak heeft de afgelopen zes maanden minder getraind dan hij zou moeten, en dat weet hij”, zei Becker tegenover Sky Sports. ,,Succes komt je niet aanwaaien. Je moet je stinkende best ervoor doen.”

Nadat Djokovic dit jaar voor het eerst in zijn loopbaan Roland Garros op zijn naam had geschreven, raakte hij uit vorm. Zo verloor ‘Nole’ in de derde ronde op Wimbledon en kwam hij bij de Spelen in Rio niet verder dan de eerste ronde. Becker: ,,Dat Stan Wawrinka Novak vervolgens onttroonde als titelhouder op de US Open deed hem pijn. Maar misschien was dat juist wel wat Novak nodig had. Hij moest weer even voelen hoe het is om te verliezen. Dat overkomt hem niet vaak.” Later in het jaar ging Murray er met de eerste plek vandoor. ,,Ook dat was een klap”, zei de oud-tennisser.

Volgens Becker moet Djokovic weer keihard aan het werk om de koppositie terug te pakken. De Serviër maakte dinsdag bekend dat er na drie jaar een einde aan hun samenwerking is gekomen. Met de Duitser als coach won Djokovic zes grandslamtoernooien.

Door AD.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter