Bekerzege op rivaal zorgt voor veldbestorming bij Villa

Aston Villa heeft zich geplaatst voor de halve finale van de FA Cup. De club van Ron Vlaar en Leandro Bacuna, die in de competitie onderin dobbert, versloeg op eigen veld West Bromwich Albion (2-0).

Het was al de tweede week op rij dat Aston Villa op eigen veld afrekende met zijn rivaal van zeven kilometer verderop. Eerst werd het in competitieverband 2-1, zaterdag werd het 2-0 door een pegel van Fabian Delph vlak na rust en een krul van Scott Sinclair in de slotfase.

Aston Villa moest het stellen zonder de geblesseerde Ron Vlaar (kuit), maar startte met Leandro Bacuna in de basis. Bij West Brom maakte voormalig NEC’er Jonas Olsson na ruim vijf maanden blessureleed zijn rentree in de basis.

De eerste helft verliep erg voorzichtig, met alleen een goede kans voor Brown Ideye (foto). De Nigeriaan kwam goed voor zijn man, maar schoot hard over. Delph ging vlak na de pauze zuiniger om met zijn mogelijkheden. Hij benutte de vrije ruimte op links door eens stevig uit te halen, waarna de bal als een granaat binnensloeg.

De thuisclub speelde een gewonnen wedstrijd toen Claudio Yacub vlak achter elkaar twee gele kaarten kreeg. In overtal gooide Sinclair het duel op slot. De zege maakte een hoop emoties los bij het thuispubliek. Eerst werd de 2-0 al uitbundig gevierd, waarbij supporters kortstondig het veld betraden. Na alfloop volgde een massale pitch invasion.

vi.nl

Share article

Latest articles