QN Sport+ Television N.V.

België pakt brons na simpele zege op Engeland

België heeft op het WK beslag gelegd op de derde plaats. In de troostfinale in Sint-Petersburg werd Engeland met 2-0 verslagen.

Het duel begon veelbelovend, met al in de vierde minuut een Belgische goal. Uit een voorzet van Nacer Chadli werkte Thomas Meunier de bal van dichtbij langs Jordan Pickford. Het gevolg liet zich raden: Engeland ging op zoek naar de 1-1, België plooide terug.

Omdat de Engelsen geen vuist wisten te maken (alleen Harry Kane werd met een schot gevaarlijk), wilde het duel niet echt ontvlammen. Alleen bij de Belgen vonkte het af en toe. Kevin De Bruyne zag een inzet net gekeerd worden en een halve omhaal van Toby Alderweireld scheerde over.

Engeland begon de tweede helft met Jesse Lingard en Marcus Rashford als verse krachten. Dat leidde tot meer dadendrang en een kans voor Kane, die zijn voet niet tegen een voorzet van Lingard kreeg.

Eric Dier was dichter bij de 1-1: zijn stiftje werd met een ultieme tackle van de lijn gehaald door Alderweireld.

België counterde af en toe nog wel, maar het was daarbij slordig. Ondertussen nam de Engelse druk toe en de gelijkmaker hing in de lucht,al was daar plots weer een fraaie Belgische tegenstoot waaruit Meunier met een vlammend schot bijna zijn tweede treffer maakte.

Pickford redde, maar de inzet bleek de voorbode voor de 2-0. De Bruyne stuurde Hazard weg en die schoof de bal beheerst langs Pickford. Zo boekte België zijn zesde zege in zeven WK-duels en ging het brons naar de Rode Duivels.

 

 

Bron: NOS.nl