Benauwde zege Brazilië op Peru, Ecuador klopt Uruguay

tromoto nv

Brazilië heeft ook zijn tweede kwalificatieduel voor het WK voetbal van 2026 gewonnen. Op de 5-1-overwinning op Bolivia van vrijdag volgde een benauwde 1-0-zege bij Peru. In de laatste minuut van de officiële speeltijd zorgde Paris Saint-Germain-verdediger Marquinhos met het hoofd voor de enige treffer. Alleen Argentinië, dat met 3-0 won van Bolivia, en Brazilië zijn nog zonder puntenverlies in de Zuid-Amerikaanse groep.

Interim-bondscoach Fernando Diniz zag zijn team in Lima weliswaar domineren, maar een voorsprong leverde dat overwicht lange tijd niet op. Doelpunten van Raphinha en Richarlison werden afgekeurd wegens buitenspel. „Ik ben blij met wat de ploeg heeft laten zien in beide wedstrijden. Vandaag was het lastig, we moesten er drie maken voordat we eindelijk op voorsprong stonden”, keek Diniz, die Brazilië vermoedelijk niet langer dan een jaar zal coachen, terug.  Marquinhos kopte raak uit een voorzet van Neymar, zijn voormalig ploeggenoot bij PSG. „We hebben heel veel op standaardsituaties geoefend, dat heeft zich uitbetaald”, aldus een opgeluchte Diniz. Die had eerder gezien dat het na het doelpunt van Richarlison zeven minuten had geduurd voordat de VAR tot het eindoordeel kwam dat er sprake was geweest van buitenspel.

Ecuador klopt Uruguay

Uruguay verloor met 2-1 bij Ecuador. De ploeg van bondscoach Marcelo Bielsa, die de routiniers Edson Cavani en Luis Suárez niet had opgeroepen, was in de 38e minuut op voorsprong gekomen door een doelpunt van Agustín Canobbio. Maar twee doelpunten van Félix Torres, één kort voor rust en één erna, bezorgden Ecuador de winst.  Chili en Colombia speelden met 0-0 gelijk, Venezuela versloeg Paraguay met 1-0 door een benutte strafschop van Salomon Rondon in de extra tijd. Uit de groep van tien landen kwalificeren de eerste zes zich rechtstreeks voor het WK dat in 2026 in Canada, de Verenigde Staten en Mexico wordt gehouden.

Telesport

Share article

Latest articles