Berdy trotse winnaar ABN-AMRO toernooi

Tomás Berdych heeft de 41ste editie van het ABN Amro-toernooi op zijn naam geschreven. De als derde geplaatste Tsjech was in de eindstrijd een maat te groot voor de Kroaat Marin Cilic.: 6-4, 6-2.

Met Berdych krijgt het Nederlandse indoortoernooi wederom een winnaar van internationale allure. Zo schreven Roger Federer (2012) en Juan Martin del Potro (2013) de voorbije twee edities op hun naam. Het betekende voor Berdych zijn eerste ATP-titel sinds oktober 2012, toen hij in Stockholm won.

Ook in Rotterdam beleefde Berdych een uitstekende week. Hij verloor in Ahoy alleen een set in de kwartfinale tegen Jerzy Janowicz.

Stroeve start Berdych

De 28-jarige Tsjech kende een stroeve start van de finale. Cilic creëerde in de openingsgame van Berdych drie breekkansen, maar wist er geen een te verzilveren.

De vermoeid ogende Kroaat, die zijn tiende partij in twee weken speelde, werd in de aansluitende game wel gebroken, waarna er nauwelijks meer gesproken kon worden van een tennisgevecht in Ahoy.

Berdych, de mondiale nummer zeven, gaf z’n opponent geen schijn van kans meer. De hardhitter stond op eigen service nog slechts zes punten af en besloot de partij met een lovegame.

Bron: NOS.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter