QN Sport+ Television N.V.

Bigi Boy haalt uit naar sportjournalistenvereniging

PARAMARIBO – De wijze waarop de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS) haar ongenoegen kenbaar heeft gemaakt over de manier waarop Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik met de sportpers is omgesprongen, is bij de UFC-vechter in het verkeerde keelgat geschoten. Dat liet hij woensdag blijken tijdens een persconferentie.

De VSJS liet dinsdag een verklaring de deur uitgaan waarin het zich kritisch uitliet over met name de ruimte die de Surinaamse media krijgt om interviews met Rozenstruik te doen. “Surinaamse (sport)journalisten hollen steeds achter de feiten aan en moeten het alleen maar hebben van berichten uit het buitenland gebracht door onder meer UFC en ESPN, voor wie er wel tijd wordt vrijgemaakt”, beklaagde de vereniging zich.

“De VSJS benadrukt dat de verklaring geenszins tot doel heeft Rozenstruik onaangenaam te zijn, maar slechts tot doel heeft het tot stand brengen van een betere en respectvolle behandeling van de Surinaamse sportjournalisten, van wie enkelen hem vanaf zijn eerste stappen als vechtsporter volgen en hebben belicht”, sloot de vereniging de verklaring af.

Rozenstruik en zijn kamp trokken tijdens het persmoment woensdag in een tien minuten durend betoog flink van leer tegen de VSJS. “Ik werk niet voor de journalistenvereniging. Het is leuk, de media en zo, maar ik leef niet daarvan.” Hij liet tegelijk weten dat het persmoment van woensdag het laatste is. “Waarom? Het is disrespectvol, de manier waarop we worden aangeschreven. Men moet gewoon respecteren wat we doen. Ik vind het onacceptabel dat de bond van de journalisten ons op deze manier aanspreekt”, liet Rozenstruik woensdag in Oxygen Ressort weten aan onder meer de aanwezige pers.

“Het is niet de eerste keer, het is de tweede keer. Ik denk dat als jullie meer willen weten over wat ik beleef, die journey, dan moeten jullie je meer gaan verdiepen in de sport en kijken waarmee ik me bezig hou.” Rozenstruik zegt twee dagen vóór zijn laatste gevecht te zijn gebeld door journalisten voor een interview. “Zo werkt het niet, er zijn spelregels. Het is een zware wedstrijd, een zware taak wat ik doe. En, als ik het zo mag zeggen, wordt het niet gerespecteerd wat ik doe. De manier waarop ik twee dagen vóór een wedstrijd links en rechts wordt gebeld door mensen voor een interview. Zo werkt het niet en dan ga ik je niet te woord staan.”

Volgens hem kan ook Mike (trainer Michael Babb, … red.) niet worden gebeld, “want we zijn gefocust op de wedstrijd”. “Voor ons is dat het belangrijkste, de wedstrijd winnen. Alles daarnaast is later zaken. Ik wil helpen, interviews en statements geven waar ik kan. Als het niet lukt, sorry. Dan is het niet iets van ‘yu kisi bigi fasi‘ maar iedereen trekt aan je. Het is gewoon moeilijk en we hebben er de tijd niet voor.”

Ook trainer Babb liet weten zich niet terug te kunnen vinden in de verklaring van de VSJS. “Hij (Rozenstruik) groeit en we vragen dat jullie met ons meegroeien. Straks zal het zelfs niet meer mogelijk zijn hem via z’n telefoon te bereiken. De president kan je tegenwoordig toch ook niet meer gewoon bellen? Alles gebeurt via via.”

Rozenstruik ging tijdens de persconferentie ook nog in op zijn gevecht van ruim een maand geleden tegen de Braziliaan Junior dos Santos. Hij boekte tegen zijn American Top Team-gymgenoot zijn vijfde zege uit zes gevechten in de UFC. De vechter vertrekt binnenkort terug naar de VS waar hij zich zal voorbereiden op zijn eerstvolgende partij. Rozenstruik kent zijn volgende tegenstander nog niet maar hoopt dit jaar nog één keer te vechten

Dwtonline.com