QN Sport+ Television N.V.

Bij Lyon weggepeste Denayer vindt twee maanden voor WK nieuwe club

Twee maanden voor de start van het WK heeft Jason Denayer dan toch een nieuwe club gevonden. De Belgische international vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Arabische Emiraten bij Shabab Al Ahli.

Het Laatste Nieuws maakte maandagmiddag al melding van de transfer van Denayer, die woensdag is afgerond. De verdediger heeft tot het einde van het kalenderjaar getekend bij de club uit Dubai, die in juni de Portugees Leonardo Jardim (ex-AS Monaco) als trainer strikte. Zo is de 27-jarige verdediger weer verzekerd van wedstrijdritme, al is het niet op het niveau dat hij zelf zal nastreven en waarop bondscoach Roberto Martínez zal hebben gehoopt.

Denayer was in de eerste helft van vorig seizoen nog gewoon een vaste basisspeler bij het Olympique Lyonnais van trainer Peter Bosz, maar kwam na een enkelblessure rond de jaarwisseling nauwelijks meer in actie. Dat de 35-voudig international zijn contract niet wilde verlengen, speelde daarbij ook een rol. Lyon zette Denayer terug naar het B-elftal, waar hij soms uren in de bus zat voor een uitwedstrijd, om vervolgens niet te spelen.

Uiteindelijk gingen club en speler deze zomer na vier jaar met ruzie uit elkaar. Denayer had zijn handen vrij om een nieuwe club te vinden, maar die kwam maar niet. Interesse van middenmoters uit de grote Europese competities wimpelde hij af, terwijl hij ook een miljoenenaanbieding uit Saoedi-Arabië naast zich naar zou hebben gelegd. Nu kiest de voormalig speler van Manchester City en Galatasaray alsnog voor het Midden-Oosten.

 

DTSNV

In de UAE Pro League moet Denayer zichzelf de komende maanden zien klaar te stomen voor het WK. Mits fit lijkt de voormalig jeugdspeler van Anderlecht de aangewezen man om naast Toby Alderweireld en Jan Vertonghen in de driemansdefensie van België te spelen. Martínez selecteerde Denayer deze interlandperiode ook ‘om in contact te blijven met de groep’. Over twee maanden zal blijken of de verdediger mee mag naar Qatar.

vi.nl