Blatter roemt fair play van bijtgrage Suarez

Sepp Blatter heeft opzien gebaard door zijn waardering uit te spreken voor Luis Suarez. De Zwitserse FIFA-voorzitter vertelde in Rio de Janeiro dat hij het statement waarin de bijtgrage Uruguayaan zijn excuses aanbood voor zijn veelbesproken incident, óók als fair play ziet.

In het duel met Italië beet Suarez, niet voor de eerste keer in zijn loopbaan, een tegenstander. Giorgio Chiellini was deze keer het slachtoffer. Na aanvankelijk te hebben ontkend, kwam de voormalige Ajacied maandag met een statement waarin hij zijn excuses aanbood aan Chiellini en de gehele voetbalfamilie.

‘En dat is óók fair play’, stelt Blatter, die volgend jaar een nieuwe termijn wil aangaan als hoogste baas van de wereldvoetbalbond. ‘Dat hij dat doet, toont dat hij een groot speler is. Ik hoop dat hij zijn voetballoopbaan weer op de rit kan krijgen’, aldus Blatter.

Het incident en de daaropvolgende schorsing van negen wedstrijden en vier maanden ontzegging van alle mogelijke voetbalactiviteiten zorgden wereldwijd voor ophef. Zo liet de Uruguayaanse president Jose Mujica zich in allesbehalve chique bewoordingen uit over de organisatie van Blatter. Hij sprak van ‘hoerenzonen’ en een ‘fascistische behandeling’ van Suarez. Daar ging Blatter niet op in. ‘De president is totaal onafhankelijk. Ik wil geen commentaar geven op wat hij heeft gezegd’, besloot de Zwitser.

vi.nl

Share article

Latest articles