Boete Zlatan en Lukaku na verhitte woordenwisseling

De Italiaanse voetbalbond heeft het onderzoek naar de de verbale clash tussen Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic in de bekerwedstrijd tussen Inter en AC Milaan afgerond. Beide spelers en hun clubs kwamen er met een boete vanaf.

Ibrahimovic moet 4000 euro dokken, Lukaku 1000 euro minder. Hun clubs worden medeverantwoordelijk geacht en moeten ook een boete betalen. Milan moet 2000 euro neertellen, Inter 1250 euro.

Lukaku en Ibrahimovic kwamen op 26 januari met hun hoofden tegen elkaar te staan tijdens de kwartfinale om de Italiaanse beker. Ibrahimovic sleurde tijdens het opstootje een verhaal over de moeder van Lukaku erbij. Die zou Lukaku begin 2018 een vertrek bij Everton hebben geadviseerd, een zet die haar was ingefluisterd na een voodoo-ritueel op een pelgrimstocht.

Lukaku kon de sneer van Ibrahimovic maar matig waarderen en beledigde vervolgens Zlatan en zijn gezin. Microfoons konden de woordenwisseling tussen beide aanvallers in een leeg San Siro oppikken. De twee kregen na hun opstootje elk een gele kaart, wat hen een schorsing kostte.

Begin februari opende de Italiaanse federatie een onderzoek naar „onsportief gedrag en provocerend taalgebruik.” Ook werd onderzocht of Ibrahimovic racistische bewoordingen gebruikte, iets wat de Zweed al ten stelligste ontkende en waar hij uiteindelijk ook niet schuldig aan bevonden werd.

 

 

Bron: Het Nieuwsblad/Telegraaf.nl

Share article

Latest articles