Bom op barsten bij Ajax: Sven Mislintat werkt aan ontslag Maurice Steijn

De dagen van Maurice Steijn bij¬†Ajax¬†lijken geteld.¬†Voetbal International¬†meldt dat Sven Mislintat momenteel werkt aan het ontslag van de oefenmeester, die weinig vertrouwen geniet in Amsterdam. De directeur voetbalzaken zou inmiddels steun zoeken om Steijn te kunnen ontslaan, wetende dat hij zomaar de volgende kan zijn bij Ajax.Met wedstrijden tegen Olympique Marseille en Feyenoord in het vooruitzicht, kan het lot van Steijn mogelijk deze week nog bezegeld worden. Uit een uitgebreide analyse van het voetbalblad blijkt dat Mislintat en Steijn momenteel al enige tijd op gespannen voet leven en dat het een kwestie van tijd is voordat de bom zal barsten in Amsterdam. “Slechts 180 minuten verder is Mislintat intern al bezig om steun te vinden om Steijn de wacht aan te zeggen.”

“De Duitser wil van Steijn af en dringt bij zowel Van Halst als Hendriks aan op steun voor die beslissing, terwijl de trainer aan de andere kant wel het volste vertrouwen geniet van de staf en de spelersgroep”, schrijft Freek Jansen. De directeur voetbalzaken gaf afgelopen transferperiode meer dan honderd miljoen euro uit aan nieuwe spelers, maar kreeg openlijk commentaar van Steijn over de aankopen. De oefenmeester zette zijn vraagtekens bij de kwaliteit van de aankopen, wat de relatie met Mislintat nog verder onder druk zette.

tromoto nv

Opvallend is dat juist Mislintat enkele maanden geleden nog diegene was die de komst van Steijn naar Ajax toejuichte. De directeur voetbalzaken zag in Steijn een ‘overperformer’ en dacht met de Hagenaar de juiste man te hebben binnen gehaald. Nog geen zeven wedstrijden later dreigt het doek al te vallen voor Steijn bij Ajax, door diegene die h√©m juist zo graag wilde binnenhalen. Steijn kreeg dit seizoen te maken met een minimale voorbereiding, waarbij de topaanwinsten pas laat in de zomer aansloten bij de selectie. Hoewel Steijn hierin weinig te verwijten valt, staat zijn positie wel degelijk nu ter discussie.

Volgens Jansen werd de voorbije weken eens te meer duidelijk dat Mislintat geen grip meer heeft op Steijn en neemt hierbij de situatie van Diant Ramaj als voorbeeld: “Ramaj was voorgespiegeld dat hij tweede doelman zou zijn achter Ger√≥nimo Rulli, maar de technische staf had daar heel andere gedachten over met Remko Pasveer en Jay Gorter in de selectie. Op het moment dat Rulli in de eerste competitiewedstrijd geblesseerd raakte, was er geen twijfel bij de staf om voor Gorter te kiezen. Tot ergernis van Mislintat, die liever Ramaj onder de lat zag verschijnen.” De oplossing ligt volgens Jansen voor de hand: “De enige oplossing voor alle geledingen binnen Ajax, Mislintat en Steijn voorop, om het sentiment te keren en de uitslaande brand te blussen, is even simpel als complex: presteren op het veld.”

footballtransfers.com

Share article

Latest articles