Bomauto ontmanteld in aankomststad Dublin

In Dublin is gisteren enkele uren voor de aankomst van de derde rit van de Giro een bomauto ontdekt en ontmanteld. Het vehikel, dat op scherp stond, werd aangetroffen op een parkeerterrein van een hotel. Een grote ramp werd zo vermeden want de Ronde van Italië had honderdduizenden mensen op de been gebracht langs het parcours.

Vanaf het parkeerterrein moest de kunstmestbom, voorzien van 20 kg springstof, naar de uiteindelijke locatie van de geplande aanslag worden gereden. Zover kwam het niet want een tip leidde de politie tijdig naar de wagen. Het explosief zou trouwens vervoerd zijn vanuit het Noord-Ierse Belfast.

The Irish Independent meldt dat de bom vast zat aan een timer. ‘Deze grote bom was klaar om tot ontploffing te brengen’, klinkt het in krant. ‘Het explosief had voor een enorme ravage kunnen zorgen.’

De antiterrorismecel heeft inmiddels één verdachte opgepakt, een man die nauwe banden zou hebben met het ‘Real IRA’, een terroristische organisatie en een splintergroep van het IRA.

De eerste drie etappes van de Giro waren in Ierland.  Vandaag is het een rustdag en morgen gaat de koers verder in Italië.

ad.l

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter