Bondscoach Frank de Boer over EK-deelname Virgil van Dijk: ’Zou bonus zijn’

ZEIST – Bondscoach Frank de Boer rekent er niet op dat Virgil van Dijk komende zomer beschikbaar is voor het EK. „Dat zou echt een bonus zijn”, zei hij.

„Virgil gaat hartstikke goed. Maar hij kan tijdens het revalideren ook tegen een tegenslag oplopen. En dan duurt het weer twee weken langer. Laten we nu maar afwachten hoe het loopt.”

 

Van Dijk herstelt van een zware knieblessure die hij vorig jaar oktober tijdens een duel met Everton opliep. Trainer Jürgen Klopp van Liverpool ziet zijn verdediger in juni niet met het Nederlands elftal op het EK uitkomen. „Met de informatie die ik op dit moment heb, zeg ik dat het niet heel waarschijnlijk is”, zei de Duitse coach kortgeleden. „Het is niet zo dat ik Virgil niet wil laten gaan. Maar het gaat om de ernst van de blessures. We hopen dat Virgil klaar is als onze voorbereiding op het nieuwe seizoen begint. Dan zijn we echt al heel blij.”

„Het is logisch dat de club er zo in staat”, zei De Boer. „Maar we moeten afwachten. Het is altijd een race tegen de klok geweest. Het is ook hoe Virgil er zelf in staat. Depay was afgelopen zomer klaar voor het EK na een zware knieblessure. Hij voelde zich sterk genoeg voor intense wedstrijden vlak achter elkaar. Hij was er klaar voor, dacht hij. Maar je weet niet hoe dat was afgelopen. Het is aan Virgil, maar het zou natuurlijk fantastisch voor ons zijn als hij er bij kan zijn.”

Telesport

Share article

Latest articles