Bonner scoort 24 om Sun voorbij Lynx te tillen

tromoto nv

DeWanna Bonner scoorde 24 punten, Alyssa Thomas had 14 assists, 13 punten en 10 rebounds, terwijl DiJonai Carrington donderdagavond grote acties maakte om de Connecticut Sun te helpen de Minnesota Lynx 78-73 af te houden.

Bonner maakte 10 van de 16 schoten met twee driepunters en voegde negen rebounds toe voor de Sun (16-4), die opeenvolgende overwinningen boekten na drie van hun vorige vier te hebben verloren.

Thomas evenaarde haar seizoen hoog voor assists en Carrington eindigde met 17 punten, waaronder 3 van 4 van buiten de boog.

Alanna Smith scoorde 14 voordat ze een fout maakte en de Lynx leidde (14-6). Kayla McBride had 13 punten en acht rebounds.

Bridget Carleton maakte contact met een 3-pointer en Diamond Miller volgde met een driepuntsspel terwijl de Lynx de eerste zes punten van het vierde kwart scoorde en de score op 64 bracht. Bonner antwoordde met een 3-pointer en een driepuntsspel. voor een voorsprong van 70-64 en de Sun stond nooit meer achter.

Carrington blokkeerde de lay-uppoging van McBride met nog 28 seconden te gaan, wat de Lynx binnen twee seconden zou hebben getrokken, en voegde twee vrije worpen toe met nog 16 seconden te gaan om de voorsprong naar zes te duwen. McBride bracht een driepunter tot zinken, maar Carrington antwoordde met een lay-up om de overwinning af te ronden.

Bonner scoorde 11 op 5-uit-7-schieten en leidde Connecticut na het eerste kwart naar een voorsprong van 20-17.

Veronica Burton scoorde een driepunter en bezorgde de Sun een voorsprong van 32-24 met nog 4:42 over in de eerste helft. McBride sloeg twee driepunters en Carleton en Smith maakten er beiden één in een 16-4 run om de periode af te sluiten en de Lynx namen een 40-36 voorsprong in de rust.

Smith had een 3-pointer en een lay-up in een 8-2-spurt om het derde kwartaal te beginnen en Minnesota de grootste voorsprong te bezorgen op 48-38. Carrington maakte back-to-back 3-pointers om een ​​run van 10-0 af te sluiten en Connecticut bracht de score gelijk op 48. Thomas volgde haar driepuntsspel met zes opeenvolgende vrije worpen en een lay-up, waarmee hij 11 van de laatste 14 punten van de Sun scoorde voor een voorsprong van 64-58 op weg naar het laatste kwart.

Connecticut won in Minneapolis vijf keer op rij van Minnesota en verbetert dit seizoen naar 2-0 tegen de Lynx.

Minnesota is zaterdag gastheer van de Washington Mystics. Connecticut keert zondag terug naar huis om de Atlanta Dream te spelen.

Bron: thescore.com Foto: David Berding / Getty Images Sport / Getty

Share article

Latest articles