Boris Diaw zet Spurs op gelijke hoogte met Mavs

Met een go-ahead driepunter en met nog 32 seconden te gaan leidde Boris Diaw de San Antonio Spurs naar een 93-89 overwinning op de Dallas Mavericks. De stand in de serie is na vier wedstrijden weer in evenwicht (2-2). Naast Diaw’s scorend vermogen bezorgde hij met zijn defense Dirk Nowitzki een lastige avond: negentien punten op negentien schoten.

Andersom profiteerde Diaw in Game 4 juist met Nowitzki als verdediger. De Fransman scoorde vijftien van zijn zeventien punten tegen de Duitser en is nu 10-uit-16 met 23 punten in de serie. Manu Ginobili scoorde 23 punten voor de Spurs die met de overwinning het thuisvoordeel terug hebben, ondanks dat de ploeg van coach Gregg Popovich in het derde kwart een voorsprong van 20 punten uit handen gaf.

Overigens hadden de Mavs nog de kans om in de slotfase op gelijke hoogte te komen. Nadat Diaw met zijn driepunter er 90-87 van had gemaakt, verkleinde Nowitzki de achterstand tot één punt met een putback na een gemiste driepunter van Monta Ellis.

Er werd vervolgens een fout gemaakt op Ginobili, al hadden de Mavs daar wel tien seconden voor nodig, die één van zijn twee vrije worpen miste. Ellis had de kans op de gelijkmakende score, maar zijn driving layup ging er niet in.

Game 5 is woensdag in San Antonio.

sportamerika.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter