QN Sport+ Television N.V.

Botic van de Zandschulp slaat zich in drie sets naar derde ronde in Miami

Botic van de Zandschulp heeft de derde ronde van het masterstoernooi van Miami bereikt. De Nederlandse nummer 32 van de wereld was in drie sets te sterk voor Alexei Popyrin: 4-6, 7-6 en 6-2.

 

Van de Zandschulp is als 26e geplaatst in Florida en had een bye in de openingsronde. Hij stond één keer eerder tegenover Popyrin; Nederlands beste tennisser versloeg de Australische nummer 93 van de wereld in 2021 in Antwerpen.

 

In de eerste set kreeg Van de Zandschulp op 4-4 twee breakpoints tegen. Door een onnodige fout verloor hij zijn opslagbeurt, waarop Popyrin het in de daaropvolgende game afmaakte.

Door matig serveren in de tweede set bracht Van de Zandschulp zichzelf opnieuw in de problemen. Hij overleefde meerdere breakkansen en kreeg er ook enkele. Die kon hij echter niet benutten. In de tiebreak nam de Australiër een kleine voorsprong, maar de Nederlander kwam terug en kreeg op 6-4 twee setpoints, waarvan hij de eerste benutte.

 

tromoto nv

Van de Zandschulp verzilverde op 1-1 meteen zijn eerste breakpoint van de derde set. Popyrin liet zich twee keer kort behandelen en kon de punten niet meer spelen zoals in het eerste deel van de partij. De Nederlander pakte op 4-2 een tweede break en serveerde de partij na twee uur en 43 minuten uit.

 

Derde ronde
In de derde ronde neemt Van de Zandschulp het op tegen de winnaar van de partij tussen de als derde geplaatste Noor Casper Ruud en de Belarus Ilja Ivasjka.

De 27-jarige Van de Zandschulp is de enige Nederlander in het hoofdtoernooi van het enkelspel. Tallon Griekspoor besloot na het masterstoernooi van Indian Wells huiswaarts te keren om wat rust te nemen en zich eerder te kunnen voorbereiden op het gravelseizoen.

 

Nederlands succes in dubbelspel
Wesley Koolhof heeft met zijn dubbelpartner Neal Skupski uit Groot-Brittanië eenvoudig de tweede ronde bereiktin Miami. Het duo won in twee sets van de Australiërs Rinky Hijikata en Jason Kubler: 6-1 6-2.

Ook Robin Haase en Matwé Middelkoop bereikten de tweede ronde van het dubbelspel. De twee Nederlanders waren in twee sets te sterk voor de Argentijnen Sebastian Baez en Tomás Martín Etcheverry: 6-3 6-3.

ad.nl