QN Sport+ Television N.V.

Braithwaite vertrekt met een ‘flink bedrag’ op zak dan toch bij Barcelona

Martin Braithwaite gaat Barcelona op de slotdag van de transfermarkt alsnog verlaten. De aanvaller verzette zich de afgelopen weken tegen een contractontbinding bij Barcelona, maar heeft nu een akkoord bereikt over de voorwaarden. Toch hoeft hij niet per se te verhuizen, want hij staat op het punt zich te verbinden aan stadgenoot Espanyol.

Meerdere Spaanse media maken donderdag melding van de aanstaande transfer. Braithwaite wordt op het moment van schrijven al medisch gekeurd en maakt later op de dag zijn contractontbinding bij Barcelona officieel. Volgens SPORT gaat Barcelona ‘een flink bedrag’ betalen om zijn contract af te kopen. Vorige week schreef de krant al dat Braithwaite vijf miljoen euro eiste. Dat is het bedrag waar hij in de resterende twee jaar van zijn contract recht op zou hebben.

 

Barça wilde slechts een van de resterende twee contractjaren afbetalen. Met de transferdeadline in het vooruitzicht nam de druk op de club toe, maar het is onduidelijk of de eisen van Braithwaite daadwerkelijk zijn ingewilligd. Zelf weigerde de Deen concessies te doen, omdat hij vindt dat de club hem een transfer in de weg heeft gezeten en hij teleurgesteld is over het gebrek aan een serieuze kans in de voorbereiding.

DTSNV

In Spanje wordt donderdag ook gespeculeerd over een vertrek van Raúl de Tomás. De spits van Espanyol, die in de clinch ligt met trainer Diego Martínez, zou zijn zinnen hebben gezet op een transfer naar de Premier League. Hij wordt in verband gebracht met Fulham. Zijn vertrek zou een concurrent minder betekenen voor Braithwaite bij Espanyol, maar volgens COPE staan de transfers los van elkaar.

vi.nl