Brazilië hoopt weer op Neymar in Japan

Het Braziliaanse olympische elftal hoopt over drie maanden tijdens de Olympische Spelen in Tokio opnieuw te kunnen beschikken over Neymar. Met de aanvaller in de ploeg veroverde het Braziliaanse elftal in 2016 een gouden plak tijdens de Spelen van Rio de Janeiro.

„Gezien het feit dat we een zo sterk mogelijk elftal willen hebben, zou Neymar onze belangrijkste speler zijn”, zei bondscoach André Jardine. De coach gaf ook aan dat het „moeilijk” zal worden de speler van Paris Saint-Germain te overtuigen.

Na het seizoen doet de 29-jarige Neymar mee aan de Copa America in Argentinië en Colombia, van 13 juni tot en met 11 juli. Het olympische voetbaltoernooi begint anderhalve week later.

Brazilië is op de Spelen ingedeeld met Duitsland, Ivoorkust en Saudi-Arabië. Ieder team mag achttien spelers selecteren waarvan er drie ouder zijn dan 23 jaar.

Vijf jaar geleden versloeg Brazilië Duitsland in de olympische finale. Neymar scoorde in de eindstrijd (1-1) en was trefzeker in de beslissende strafschoppenreeks.

 

 

Bron:Telegraaf.nl

Share article

Latest articles