Brazilië niet langs Mexico

Brazilië is er niet in geslaagd ook zijn tweede pouleduel op dit WK te winnen. Het gastland bleef in Fortaleza steken op 0-0 tegen Mexico. Hoewel er niet werd gescoord, was de wedstrijd verre van saai.

Bij het toernooi om de Confederations Cup van vorig jaar won Brazilië met 2-0 van Mexico, maar de nummers drie en twintig van de wereld waren ditmaal aan elkaar gewaagd. De samba mocht dan ontbreken, maar het tempo lag hoog, er werd gespeeld met het mes tussen de tanden en de spanning vergoedde veel.

Ochoa grote uitblinker

De grote uitblinker was de Mexicaanse doelman Guillermo Ochoa. Hij tikte voor rust een inzet van Neymar prachtig uit de hoek en toen David Luiz en Thiago Silva bij een vrije trap opeens voor zijn neus stonden, toonde hij opnieuw zijn klasse. Mexico stichtte vooral gevaar met schoten van afstand.

Voor rust misten Herrera en Vázquez het doel op luttele centimeters en direct na de rust was het opnieuw sidderen voor Brazilië toen Andrés Guardado, José Vázquez en Héctor Herrera het doel van Júlio Cesar onder vuur namen. Ook nu hadden zij het vizier echter net niet goed afgesteld.

Kansen Neymar en Silva

Een kwartier na rust nam Brazilië het initiatief weer over. Een vrije trap van Neymar zeilde net naast en een schot van de jonge vedette, die zich knap vrij draaide, spatte uiteen op het lichaam van Ochoa.

In de slotfase kon het beide kanten op. Uit een vrije trap van Neymar kopte Silva,die vrij voor Ocgoa opdook, recht op de doelman af. Voor Mexico was Raúl Jiménez in blessuretijd met een knap schot nog dicht bij de winnende treffer.

nos.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter