Brazilië wil revanche tegen Mannschaft na 1-7 op WK

In BraziliĂ« waart het spook van de 1-7 nederlaag tegen de Mannschaft in de halve finale van het recente WK nog altijd rond. Om die ‘geesten te verdrijven’en revanche te nemen, wil Jose MarĂ­a Marin, voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond (CBF), een vriendschappelijke interland tegen de Duitsers spelen. Eerder deze maand deed ArgentiniĂ« dat al – mĂ©t succes. Na de verloren WK-finale wonnen de Gauchos begin september met 2-4 in DĂŒsseldorf.

‘We hopen zo die zwarte pagina te kunnen omdraaien’, zegt Marin in
de krant O Estado de Sao Paulo. Volgens de bondsvoorzitter heeft Dunga, de nieuwe coach van de Seleção, wel oren naar een revanche. De speelstad maakt Marin niet uit, dat mag ook in een Duits stadion zijn. Voor de timing hoopt hij in 2015 een moment te vinden.

De voorzitter sprak ook zijn wens uit om op de Olympische Spelen, die in 2016 in Rio plaatsvinden, de eer van het Braziliaanse voetbal te herstellen. De Brazilianen wisten nog nooit het goud te veroveren in het mannenvoetbal. ‘Daar krijgen we een kans om onze fans terug met de Seleçao te verzoenen na de dreun van juli.’

De 1-7 van Belo Horizonte was de grootste nederlaag uit de Braziliaanse voetbalgeschiedenis.

ad.nl

Share article

Latest articles