Brewster toegevoegd aan nationale zaalvoetbalselectie

PARAMARIBO – Melito Brewster is opgenomen in de nationale zaalvoetbalselectie van Suriname die vrijdag via Miami afreist naar Guatemala. Hij neemt de plek in van Fabian Lijkwan, die eerder deze week positief testte op Covid-19. Donderdag werd er weer een swab genomen van de delegatie; niemand bleek besmet te zijn.

De nationale selectie opent het Concacaf-kampioenschap op 3 mei met de groep B-wedstrijd tegen Panama, de nummer twee van de regio. De volgende dag is het als nummer vijf gerangschikte Mexico de tegenstander.

 

Aan het regionale evenement doen dertien landen mee. De top twee van de vier poules plaatst zich voor de kwartfinales. De vier halvefinalisten plaatsten zich ongeacht hun uiteindelijke rangschikking voor de Fifa Futsal World Cup 2021 van september in Litouwen.

In de Surinaamse selectie zitten vier spelers elk van All Stars (Shaquille van Throo, Selassie Zandveld, Anthony Blijd en RochĂ© Pita) en The Lions (Gillian Maatrijk, Vangelino Sastromedjo, Melito Brewster en Romano Stekkel), twee elk van Zwaluw ’96 (Resham Panchoe en Ike Adams) en Styx (Jamal Pocorni en Nazario Doesburg). De andere twee internationals zijn Faustino Benali (Bombel) en Murgillio Esajas (Parkeer Boys). Keeper Panchoe is met zijn zestien jaar de jongste geselecteerd

Dwtonline.com

Share article

Latest articles