QN Sport+ Television N.V.

Brooklyn Nets alleen op kop, Suns verslaan Celtics

Brooklyn Nets staat weer bovenaan in de Eastern Conference van de NBA na een overwinning op Atlanta Hawks: 113-105. Het ging lang gelijk op in de State Farm Arena, maar in de vierde kwart maakte een ijzersterke Kevin Durant het verschil. Hij maakte uiteindelijk 31 punten, maar was vooral belangrijk met zijn defensieve acties in het laatste gedeelte van de wedstrijd tegen Trae Young. De andere sterspeler James Harden droeg bij met 20 punten en 11 assists. De Nets beschermen zo hun voorsprong op de Chicago Bulls, ze hebben met 18 overwinningen één keer meer gewonnen dan hun concurrent.

Phoenix Suns heeft de draai weer gevonden. Na San Antonio Spurs werd ook Boston Celtics verslagen: 90-111. De Suns komen in de Western Conference zo weer op gelijke hoogte met Golden State Warriors, de ploeg die twee weken geleden de enorme winstreeks van de Suns doorbrak. De twee clubs staan samen op eenzame hoogte met 21 overwinningen en vier verliespartijen. The Suns wonnen ondanks het missen van starters Devin Booker (hamstring) en Deandre Ayton (ziek). Zeven spelers van de Suns haalden de dubbele cijfers. Cam Payne had 17 punten, terwijl Jae Crowder en Cameron Johnson beiden tot 16 punten kwamen. De 24 punten van Jayson Tatum voor de Celtics bleken niet genoeg.

Lakers en Bucks winnen overtuigend

Ook Giannis Antetokounmpo en LeBron James hebben hun klasse laten zien. Antetokounmpo leidde Milwaukee Bucks met 41 punten naar een overwinning op Houston Rockets: 123-114. James had met 33 punten een belangrijk aandeel in de winst van Los Angeles Lakers bij Oklahoma City Thunder (116-95).

De Rockets hadden hun vorige zeven wedstrijden in de NBA gewonnen, maar de ploeg uit Houston kon niet op tegen Antetokounmpo. De 27-jarige Griek forceerde in de slotfase van het duel met een aantal scores en een assist de beslissing. Antetokounmpo gooide niet alleen 41 punten bij elkaar, hij pakte ook nog eens 17 rebounds. De Bucks, regerend kampioen van de NBA, staan met zeventien overwinningen tegenover tien nederlagen op de derde plaats in het oosten. Alleen Brooklyn Nets (18-8) en Chicago Bulls (17-9) presteren beter.

 

 

Bron:Espn.nl