Brugts moet wachten op Barça-debuut: speelsters La Liga staken voor beter loon

tromoto nv

De twintigjarige Esmee Brugts maakte deze zomer de overstap van PSV naar FC Barcelona en moet nog twee weken langer wachten op haar competitiedebuut.

De speelsters in de Spaanse voetbalcompetitie La Liga F gaan in staking, meldt de spelersvakbond AFE donderdag. De competitiestart, die vrijdag op het programma staat, wordt twee weken uitgesteld vanwege ontevredenheid over de arbeidsvoorwaarden en lonen.De onderhandelingen over een beter loon en goede arbeidsvoorwaarden begonnen een jaar geleden, toen La Liga een professionele vrouwencompetitie werd. Het minumumloon werd toen vastgesteld op 16.000 euro, wat volgens de spelersvakbond AFE niet akkoord is. De speelsters eisen via de spelersvakbond een minimumsalaris van 25.000 euro, dat oploopt tot 30.000 euro volgend seizoen. De Spaanse spelersvakbond AFE laat donderdag weten dat er geen “eerlijke” deal bereikt kon worden.

“Het doel is om vooruitgang te boeken in deze onderhandelingen, om een eerlijke en waardige behandeling van speelsters te bereiken. We willen de bestaande loonkloof aanpakken en verkleinen”, schrijft de AFE in een verklaring. La Liga liet in een verklaring weten waarom ze niet meewerken aan de wens van de speelsters en de vakbond. “We zullen niet bezwijken onder druk. We gaan geen voorstellen accepteren die zullen zorgen voor de economische instorting van de competitie en daarmee tot het mislukken van het profvoetbal voor vrouwen.”

NU.nl

 

Share article

Latest articles