Bruno Fernandes klopt Anwar El Ghazi en vestigt record met Premier League-award

Bruno Fernandes is uitgeroepen tot Premier League-speler van de maand december. De Portugees, die een jaar geleden aangetrokken werd door Manchester United, wint de prijs voor de vierde keer sinds zijn komst naar Engeland.

Daardoor vestigt de middenvelder direct een record. Hij kreeg de titel namelijk voor de maanden februari, maart, november en december van 2020. Daarmee is hij de eerste speler die de prijs vier keer in een kalenderjaar tijd wint. Hiervoor deelde hij het record van drie maandtitels per jaar met Ashley Young (april, september en december 2008).

Sowieso zijn er slechts vijf spelers die de prijs vaker wonnen dan Fernandes en dat zijn stuk voor stuk sterren die veel meer jaren in de Premier League erop hebben zitten. Wayne Rooney en Robin van Persie wonnen ieder vijf keer, Steven Gerrard en Harry Kane staan op zes en Sergio Ag√ľero leidt de dans met zeven.

Dat Fernandes wint, is jammer voor Anwar El Ghazi. De rechtsbuiten was na zijn wondermaand bij Aston Villa een van de kanshebbers.

Telesport

Share article

Latest articles