QN Sport+ Television N.V.

Bucks knikkeren Nets in game 7 uit play-offs

Milwaukee Bucks en Brooklyn Nets maakten er in game 7 een titanenstrijd van die pas in overtime werd beslist. Het had zoveel anders kunnen uitpakken, maar door millimeterwerk in de laatste seconde van het vierde kwart maakte Kevin Durant geen beslissende driepunter. De Bucks, waarbij Giannis Antetokounmpo topscorer werd met 40 punten, maakten in overtime het karwei af.

Drie keer wonnen de Nets in Brooklyn, drie keer wonnen de Bucks in Milwaukee en dus zou zaterdagnacht de beslissing vallen tussen de twee teams die nauwelijks iets van elkaar verschillen. De Nets haalden met Durant, James Harden, Kyrie Irving en Blake Griffin de ene na de andere ster naar New York in de hoop om de NBA-titel naar The Big Apple te halen. Voor een groot gedeelte leek dat ook geen onhaalbare taak tegen de Bucks.

Ook in de laatste wedstrijd ging de ploeg uit New York voor een groot gedeelte aan de leiding. Antetokounmpo kon worden tegengehouden in de eerste twee kwarten, waardoor de Nets op een voorsprong van tien punten kwamen. Na halftime kwam de Griek beter in zijn spel en bleek zelfs Durant niet in staat hem af te stoppen. Zelf kwam the Servant ook tot 48 punten, maar wat had hij er graag 49 gemaakt.

In de laatste secondes van het vierde kwart stonden de Bucks met 109-107 voor, waarna Durant een poging waagde van afstand. Zijn voet tikte net de zwarte lijn aan waardoor de Nets niet op 109-110 kwamen, maar op 109-109 waardoor overtime een feit was. In overtime was het uiteindelijk Khris Middleton die de beslissende 113-111 in de basket gooide. De Bucks gaan daardoor voor de tweede keer in drie jaar naar de conference final in de Eastern Division.

 

 

Bron:Espn.nl