QN Sport+ Television N.V.

Bucks slaan in eigen huis meteen terug in NBA-finals

Milwaukee Bucks heeft in de finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA tegen Phoenix Suns hun eerste zege behaald. De ploeg won voor eigen publiek de derde wedstrijd met 120-100 en bracht de achterstand in de best-of-seven series terug tot 1-2.

Giannis Antetokounmpo was opnieuw de grote man aan de kant van de Bucks. Hij maakte 41 punten, pakte 13 rebounds en was goed voor 6 assists. In de tweede wedstrijd was hij ook al op dreef met 42 punten, maar kon de Bucks hiermee toen niet naar de zege leiden. In het derde duel lukte dit wel. “We moesten het vandaag wel laten zien, als we de spanning terug wilden brengen en onszelf de kans wilden geven om deze wedstrijd te winnen en mee te doen om het kampioenschap”, zei de sterspeler na afloop. “In de vierde wedstrijd moeten we dit weer laten zien.”

Gedragen door de steun van het publiek stonden de Bucks zondag (lokale tijd) met een hele andere houding in het veld. Na de eerste helft leidde de ploeg met 15 punten voorsprong. De Suns slaagden er niet meer in om die marge terug te brengen.

Antetokounmpo kwam na het duel in een bijzonder rijtje terecht. Hij is de zesde speler die in de NBA-finale erin slaagt in twee wedstrijden op rij boven de 40 punten uit te komen. Michael Jordan en LeBron James gingen hem onder anderen voor. Antetokounmpo bleef bescheiden. “Ik ben geen Michael Jordan. Het enige waar ik mee bezig ben is wedstrijden winnen en doen wat ik moet doen”, aldus de Griek.

 

 

Bron:Espn.nl