Buffon mist derby van Turijn: schorsing wegens godslastering

Gianluigi Buffon moet de derby tussen Torino en Juventus komende zaterdag aan zich voorbij laten gaan. De 43-jarige doelman is geschorst wegens blasfemie.

Tijdens het Serie A-duel met Parma van 19 december jongstleden ging Buffon tekeer tegen ploeggenoot Manolo Portanova. Omdat er uiteraard geen supporters aanwezig waren in Stadio Ennio Tardini, was die tirade woordelijk te volgen voor de kijkers thuis. Op basis van dat audiofragment eiste de aanklager van de Italiaanse voetbalbond een schorsing.

 

Buffon gebruikte namelijk godslasterlijke termen en blasfemie is in Italië een strafbare overtreding. Ook een hoger beroep bood geen uitkomst voor Buffon, zo werd dinsdag duidelijk. De schorsing van één wedstrijd én de boete van vijfduizend euro blijven staan. Buffon mist daardoor de derby tegen Torino.

De Juventus-veteraan is overigens niet de eerste die dit seizoen in de Serie A gestraft wordt voor godslastering. Onder anderen AS Roma-speler Bryan Cristante en Lazio’s Manuel Lazzari kregen al sancties.

vi.nl

Share article

Latest articles